Periodieke Giften

Alles wat u moet weten omtrent periodieke giften!

Ja, ik wordt donateur

Ik wil graag een periodieke gift doen !

Wilt u een periodieke gift doen, maak hieronder een keuze en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen!

velden met een * zijn verplicht!

Let op

Tot 2014 mocht u een periodieke gift alleen aftrekken als u deze had vastgelegd bij de notaris.
Bij 'Periodieke giften vanaf 2014 hoeft dit niet meer.
U kunt kiezen of u de gift via de notaris wil vastleggen of via een schriftelijke overeenkomst met de instelling of vereniging waaraan u de gift doet.

Wilt u een periodieke gift doen aan
Stichting Eemsmond Helpt de Polen?

Als uw periodieke gift voldoet aan een aantal Voorwaarden,
kunt u deze aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting.
Er moet dan wel eerst een schriftelijke overeenkomst zijn opgemaakt tussen u en het goede doel.
U kunt daarvoor onderstaande formulieren gebruiken.

Periodieke gift in geld
Gebruik het formulier 'Periodieke gift in geld' als u minimaal 5 jaar lang een gift in geld wilt doen aan een goed doel. Het formulier bevat een gedeelte voor u en een gedeelte voor de ontvangende instelling. Als alles is ingevuld, kunt u deze overeenkomst voor uw eigen administratie bewaren.

Periodieke gift in natura
Gebruik het formulier 'Periodieke gift in natura' als u minimaal 5 jaar lang een gift in natura wilt doen aan een goed doel. Een gift in natura is bijvoorbeeld een voedselpakket of speelgoed. Het formulier bevat een gedeelte voor u en een gedeelte voor de ontvangende instelling. Als alles is ingevuld, kunt u deze overeenkomst voor uw eigen administratie bewaren.

Betalingsvolmacht
Wilt u dat uw periodieke gift in geld automatisch naar het goede doel wordt overgemaakt? Dan kunt u het formulier 'Betalingsvolmacht' gebruiken. Als u het formulier helemaal invult en naar de ontvangende instelling verstuurt, geeft u het goede doel toestemming om de gift automatisch van uw rekening af te schrijven.

Bron: Belastingdienst 2014.